Voor een goede ontwikkeling van uw kind zijn veiligheid en gezondheid belangrijke voorwaarden. Daarom staan deze aspecten bij ons hoog in het vaandel. Alle ruimtes zijn ingericht volgens de geldende veiligheidsnormen en onze pedagogisch medewerkers hanteren werkregels waarbij de gezondheid en veiligheid van uw kind voorop staat.

Elk kind verdient een gezonde start. Gezonde Kinderopvang is met resultaat samen met ouders werken aan een gezonde opvoeding. Daarom zijn er 2 pedagogisch medewerkers geschoold als Gezondheidscoach die de andere medewerkers hierin hebben getraind. Ook hebben we hiervoor beleid gemaakt en geïmplementeerd. Bij dit beleid hoort ook ons Voedingsbeleid, gebaseerd op de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Wij vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding aan te bieden en zo positief bij te dragen aan hun ontwikkeling en een gezonde leefstijl. Op de site https://www.gezondekinderopvang.nl/organisaties-coach zijn wij terug te vinden als organisatie met coach.

Elk jaar inspecteert de GGD ons kindercentrum op veiligheid- en gezondheidsrisico’s. Als zij hier iets op aan te merken zouden hebben, zijn wij verplicht hier direct actie op te nemen. U kunt hier het rapport KDV en het rapport BSO inzien.

Ook zijn we scherp op hygiëne. Alle ruimtes in het gebouw worden schoongehouden en onderhouden volgens de strikte regels van de GGD, net als de meubels en het speelgoed. Bij het bereiden van voedsel houden we ons aan de adviezen van het Voedingscentrum.

Natuurlijk letten we ook op de persoonlijke hygiëne van uw kind. Regelmatig worden de luiers verschoond en handen gewassen. Het is in het kinderdagverblijf niet toegestaan met buitenschoenen rond te lopen; de kinderen dragen binnenschoenen of sloffen. U zelf dient voor het betreden van de groepsruimte schoenhoezen aan te trekken. Er staat een mand met hoezen bij de entree.

Uw kind aanmelden bij Kindercentrum Waarder

Via het inschrijfformulier meldt u uw kind aan voor opvang bij Kindercentrum Waarder. Wilt u eerst een rondleiding om de sfeer te proeven en uw vragen te kunnen stellen? Neem gerust contact op met Hanny de Koning, 06 – 51 493 467 of stuur een e-mail naar kantoor@kindercentrumwaarder.nl voor een afspraak.